Italian Cooking - La Pappa al Pomodoro

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Ingredients for 4 people 

For the vegetable broth: onion, carrot, celery
1 pound very ripe tomatoes
1 fresh onion
Basil
Stale Tuscan bread (not salted)
Vegetable broth
Tomato concentrate
Garlic
Salt Pepper Olive oil 

Ingredienti per 4 persone

Per il brodo vegetale: cipolla, carota, sedano
1/2 kg. Di pomodori tondi molto maturi
1 cipolla fresca
Basilico
Pane integrale raffermo
Brodo vegetale
Concentrato di pomodoro
Aglio
Sale Pepe Olio di oliva

1. Prepare the vegetable broth letting the vegetables boil till tender. 

Preparare il brodo vegetale: fare bollire una carota, sedano, cipolla con un mezzo dado (stock)

 

2. Cut up the other onion in small pieces and let it simmer in a covered pot with some olive oil and one clover garlic,  till the onion is soft and transparent.

Tagliare la cipolla e farla appassire in olio d’oliva con aglio e basilico in un tegame coperto a fuoco molto basso. La cipolla deve risultare trasparente.

 

3. Peel the tomatoes (you can dip them in boiling water for a couple of minutes) and cut them, then mix  with the onion and cook for about 15 minutes.

Pelare i pomodori, tagliarli a pezzi grossi e aggiungerli nel tegame, coprire e fare cuocere per circa un quarto d’ora.

 

4. Crumble coarsely the bread, combine with the tomatoes, add some basil and the tomato concentrate, then cook till the bread melts. When the mix is too dry add vegetable broth.

Aggiungere il pane secco sbriciolato grossolanamente e un po’ di concentrato di pomodoro, mescolare e bagnare con il brodo vegetale fino a quando il pane è completamente sciolto.

 

5. Let the pappa get cold, add some salt if needed, oil, pepper and a few leaves of fresh basil.

Lasciare raffreddare, aggiustare di sale, aggiungere un po’ di olio, pepe e qualche foglia di basilico fresco 

 

Italian Cooking - Spaghetti alla carbonara

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  1. Ingredients (4 people)
  2. Guanciale or Pancetta (Bacon)
  3. 2 eggs
  4. Pecorino cheese (or parmesan)
  5. White wine
  6. Salt (only for cooking water), pepper
  7. Onion – I know this one is a No,No,No, ingredient, but I like it and I add it.
  1. Ingredienti per 4 persone
  2. Guanciale o pancetta
  3. 2 uova
  4. Pecorino (o parmigiano)
  5. Vino bianco
  6. Sale (solo per l’acqua della pasta), pepe
  7. Cipolla – Questo NON è un ingrediente della carbonara tradizionale, ma io trovo che ci stia bene e la aggiungo.

1. Cut up your guanciale in small pieces and let it brown

Tritate il guanciale e fatelo soffriggere

2. Then add onionand cook till very soft. Pour some wine and let evaporate

Poi aggiungete la cipolla e lasciatela cuocere fino a che diventa molto tenera. Versate il vino bianco e lasciate evaporare.

Italian Cooking - Spaghetti alla Carbonara Italian Cooking - Spaghetti alla Carbonara

3. Scrumble the  eggs  together with grated pecorino and pepper 

Sbattete le uova con il formaggio ed il pepe

4. Cook spaghetti and drain al dente, then combine  to the eggs stirring quickly

Cuocete gli spaghetti al dente, scolateli e aggiungeteli alle uova mescolando molto velocemente.

Italian Cooking - Spaghetti alla Carbonara

Italian Cooking - Spaghetti alla Carbonara

5. Add very little quantity of spaghetti (5) at a time or you’ll cook the eggs and you’ll get  an omelette as a result!

Mettete pochi spaghetti per volta, altrimenti l’uovo si cuocerà e otterrete una frittata!

6. Buon Appetito!!

Italian Cooking - Spaghetti alla Carbonara

Italian Cooking - Spaghetti alla Carbonara